Objevitel White OLEDs, Prof. Junji Kido, navštívil Ústav Heyrovského

Ve středu 31. července 2024 se v Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR konalo Mikro symposium a setkání projektu V4. Mezi účastníky tohoto mezinárodního setkání byl i profesor Junji Kido z japonské univerzity Yamagata, světově uznávaný objevitel White OLEDs (White Organic Light-Emitting Diodes).

Během své návštěvy profesor Kido přednesl přednášku, ve které shrnul 35 let svého průkopnického výzkumu a vývoje v oblasti OLED. Jeho práce v této oblasti vedla k významným pokrokům v technologii, která dnes nachází široké uplatnění v moderních elektronických zařízeních, od displejů po osvětlovací řešení.

Účastníci Mikro sympozia si vyslechli také další zajímavé přednášky, např. profesora Akito Masuhary či profesora Takayuki Chiba. Kompletní program setkání je ke stažení zde.

Inspirace pro projekt AMULET

Účast profesora Junji Kido na Mikro sympoziu v Ústavu Heyrovského významně rezonuje s probíhajícím projektem AMULET, jehož cílem je vytvoření multiškálových dvojrozměrných materiálů s unikátními vlastnostmi. Profesor Kido se svými hlubokými znalostmi v oblasti OLED technologie přináší cenné zkušenosti a inspiraci, které mohou být klíčové pro vývoj nových materiálů v projektu AMULET. 

Děkujeme profesorovi Kido a jeho kolegům a kolegyním za návštěvu a cenný přínos do našeho Mikro sympozia. Těšíme se na další spolupráci a pokračování v rozvoji této inovativní technologie.